lördag 5 mars 2011

Får får får?

Illustation: Karin Wilkensson, http://www.jela-design.se/

Får får får? Får får inte får. Får får lamm. Ja, svenska språket är inte alltid så lätt...Egentligen tycker jag att det svenska teckenspråket är mycket mer logiskt och jag tror att ni som kan eller känner till teckenspråket håller med mig. Om ni vill lära er handalfabetet så rekommenderar jag er att gå in på http://www.spreadthesign.com/se/children/, där kan ni gå in och även skriva ut illustrationer för alfabetets A-Ö.

En väninna till mig - Vega Ranstam - har spelat in flera sånger på teckenspråk. Hon är otroligt duktig och säkerligen har så gott som samtliga döva i Sverige sett henne in action. I sommras var hon i Almedalen och hon har även uppträtt för Drottning Silvia. Totalt har 90352 personer sett henne på youtube. Kolla http://www.youtube.com/watch?v=mgY_o8Gvy14! I mitten på maj kommer Vega till Örebro för att uppträda på Teckenspråkets Dag och då kan vi säkert förvänta oss något alldeles speciellt. Allt kan man inte avslöja i skrivande stund.

För att gå tillbaka till fåren så är det många som samlar på får och andra konstiga ting som grodor, sköldpaddor, stenar m.m. Själv är jag väldigt förtjust i får och vallmo, kanske för att jag förknipper dessa ting med Öland. I vår lägenhet i Borgholm är temat just får och vallmo. Varje gång vi åker ner så har jag med mig något nytt i fårväg. Nästa gång blir det ett fåraktigt servettställ och bordstabletter. Fint kommer det att bli!


I helgen är det mest skidor som gäller både på Tv och Vasaloppet imorgon, förståss. Spännande värre, oavsett om Northug är en gris, varg eller hund med sin fårflock. http://www.gp.se/sport/1.565201-svt-experten-han-ar-en-gris-